Plekwerk op wielen 2020

We hebben 2019 achter ons gelaten en schakelen nu over naar 2020.
2019 was een jaar vol actie, spel, ontmoeting en veeeel interventies in de publieke ruimte. In 2019 vonden meer als 90 interventies plaats op verschillende plekken in de stad. Al deze interventies van de afgelopen jaar hebben ons nog extra bagage en expertise gegeven om in te zetten in dit nieuw jaar.

Mijn blik als ‘Coach of the city’ op de publieke ruimte van Brussel:
Brussel heeft heel veel ‘potentiële’ speelruimte in Brussel die helaas al te vaak onderbenut is. Betonnen stukjes stad die ontwikkeld zijn om Brussel een moderne look te geven, maar waar soms te weinig is gedacht hoe deze plekken ‘publiek toegankelijk’ te maken en in te zetten als ontmoetingsruimte. Publieke ruimtes moeten plekken zijn waar de buurt samenkomt, buurtbewoners kunnen genieten van hun stad, kinderen de ruimte hebben om rond te lopen die ze in hun appartementsblokken niet hebben en jongeren multifunctioneel kunnen gebruiken.

De beleidsmakers en stads-/gemeentebesturen hebben hier een rol in als facilitator, architetecten en urbanisten als ontwerper en vrijetijdsinitiatieven als impulsgevers. Als buurtbewoner is het onze taak om de functie van publieke ruimte niet te laten vertroebelen.

Wij als Cultureghem zetten ons in 2020 in om publieke ruimte ook dit jaar tijdelijk in te palmen om er een speel-, kook- en ontmoetingsplek van te maken. We doen dit voor de buurt, met de buurt.

Heb jij als organisatie zin om een wijkfeest, festival of andere evenement te organiseren in de publieke ruimte en wil je onze tools of expertise inzetten? Contacteer ons dan of doe een aanvraag via deze link!

“Coach of the city”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close