Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag 18 oktober 2019 was het een heerlijke dag voor de jeugdbewegingen. Het was Dag van de jeugdbeweging! Een dag waarop heel Vlaanderen en Brussel wel eens iemand in jeugdbeweging-uniform tegenkomt.

om 7u stonden enkele Scouts- en Chirogroepen aan te sluiten voor een ontbijt, gezellige babbel en randanimatie aan het Centraal station. Alle jeugdbewegingen kris kras door elkaar, allemaal in uniform. Heerlijk om te zien! Het ontbijt bestaat uit Koffie, of chocolademelk, een koffiekoek, stuk fruit en omelet. Smakelijk!

Neen het is geen flashmob, het is de dag van de jeugdbewegingen!

Voorbijgangers kijken onbegrijpend toe wat er gaande is, enkele herkennen het en laten een glimlach zien. Het plein komt tot leven en neen het is geen flashmob, het is de dag van de jeugdbewegingen!

Van 7uur tot 9uur waren de jeugdbewegingen welkom op het Europakruispunt aan het Centraal-station, daarna in uniform overal in Brussel. Op het werk, op school of elders. Als afsluiter was er de nacht van de jeugdbewegingen.

Ook wij waren aanwezig op het Europakruispunt om ochtend animatie te voorzien. Met de Playpod en Boksbox zijn we om 6u30 thuis vertrokken richting het Centraal-station. Rond 7uur stonden we paraat op het plein om de groepen te animeren.

Kennismaken met onze playboxen, project ‘plekwerk binnen jeugdbewegingen’ of zich gewoon komen amuseren. Iedereen was welkom! Haal je fantasie eens naar boven met de playpodbox, of smijt alle agressie eens goed op de bokszak!

Groepen die ons kenden kwamen eens dag zeggen en meedoen, andere groepen keken aftastend toe, maar uiteindelijk werd er wat gespeeld.

Een heerlijke dag dat voor ons eindigde met een regenbui heeft ons nog eens duidelijk gemaakt waarom we dit project aan het voeren zijn. Omdat spelen en een kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding het recht is van IEDEREEN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close